fbpx

Print Options:

Γαρίδες με κριθαράκι και πιπεριές

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 Cook Time20 λεπτάΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά

Nutri-tip

Η γαρίδα, όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά, συστήνεται να έχει εισαχθεί στη διατροφή των βρεφών μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου έτους. Η σύσταση αυτή ισχύει για την πλειονότητα των τροφών, με έμφαση στα πιο αλλεργιογόνα, καθώς οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η εισαγωγή τους προ του έτους δρα προστατευτικά έναντι της εμφάνισης των αντίστοιχων αλλεργιών. Η γαρίδα αποτελεί πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του βρέφους, ενώ, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, έχουν τη μικρότερη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων. Ιδανικά μέχρι την ηλικία του ενός έτους, η γαρίδα καλό θα είναι να δίνεται σε πολτοποιημένη ή ψιλοκομμένη μορφή, καθώς λόγω της υφής της δυσκολεύει τα βρέφη στη μάσηση και την κατάποση.

Υλικά
 20 g γαρίδες (αποφλοιωμένες)
 20 g πιπεριά (κίτρινη ή κόκκινη)
 30 g καρότο
 20 g κριθαράκι
 1 κ.σ. χυμό ντομάτας
 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1

Κόψτε την πιπεριά και το καρότο σε κυβάκια.

2

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες νερό, τα λαχανικά, το κριθαράκι και τις γαρίδες αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή έως ότου το κριθαράκι να είναι έτοιμο. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρατήστε το ζωμό στην άκρη).

3

Προσθέστε το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. από το ζωμό που κρατήσατε.

4

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, προσθέτοντας λίγο ζωμό ακόμα εάν χρειαστεί.

Έτοιμο!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 0


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 187
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 9.4g15%

Μονοακόρεστα 6.3g32%
Πολυακόρεστα 0.9g
Υδατάνθρακες 18.2g7%

Φυτικές Ίνες 2g8%
Πρωτεΐνη 7.8g16%

Βιταμίνη Α 100%
Βιταμίνη B12 40%
Σελήνιο 61%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.