Print Options:

Κρέμα βρώμης με αβοκάντο και αχλάδι

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 Prep Time15 λεπτάCook Time5 λεπτάΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά

Nutri-tip

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος είναι το μόνο όργανο που δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένο κατά τη γέννηση; Το 75% της ανάπτυξης του εγκεφάλου πραγματοποιείται κατά τα 2 πρώτα χρόνια ζωής. Ο εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από λίπος! Γι’αυτό και η διατροφή κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία πρέπει να είναι πλούσια σε λίπος, και συγκεκριμένα στα ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που παρέχει και το αβοκάντο που περιλαμβάνεται σε αυτή τη νόστιμη κρέμα!

Υλικά
 ½ αχλάδι
 ¼ αβοκάντο
 150 ml νερό
 10 g αλεύρι βρώμης
 10 g ρυζάλευρο
Εκτέλεση
1

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε 150ml νερό. Μόλις αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία προσθέστε το αλεύρι βρώμης και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα (κατεβάζετε τη φωτιά μόλις αρχίσει να κοχλάζει).

2

Κατεβάστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει έως ότου να είναι απλά χλυαρή.

3

Ρίξτε το αχλάδι* με το αβοκάντο στο multi και πολτοποιήστε τα.

4

Προσθέστε τον πολτό από το αχλάδι και το αβοκάντο στην κρέμα και ανακατέψτε.

Έτοιμη για σερβίρισμα! Προαιρετικά μπορείτε να τη νοστιμεύσετε με λίγη κανέλα.

* Εάν το μικρό σας ξεκίνησε είτε πρόσφατα την κατανάλωση στερεάς τροφής, ή είναι μικρότερο των 6 μηνών, το αχλάδι πρέπει να είναι βρασμένο.

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 0


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 155
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 7.8g12%

Μονοακόρεστα 4.6g23%
Πολυακόρεστα 1.1g
Υδατάνθρακες 18.9g7%

Φυτικές Ίνες 3.3g14%
Πρωτεΐνη 5.5g11%

Χαλκός 55%
Κάλιο 39%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.