Μαρμελάδα Μήλου με Βερύκοκο

Nutri-tip

Μπορείτε να προσθέσετε τη μαρμελάδα στην κρέμα βρώμης ή ρυζάλευρου του βρέφους για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση ή σε 1 φέτα ψωμί για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας με γιαούρτι είναι εξαιρετικός, καθώς τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων λειτουργούν ως εξαιρετική τροφή για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γιαούρτι, βοηθώντας στον πολλαπλασιασμό τους. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, ενώ καλύπτει και το 1/5 των αναγκών του βρέφους σε βιταμίνη C, τη σημαντικότερη βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Υλικά
 1 μήλο
 ½ καρότο
 1 αποξηραμένο βερίκοκο
 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
1

Κόβουμε το μήλο, το καρότο και το βερίκοκο σε μικρά κομματάκια.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε αρχικά το καρότο και βράζουμε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3

Προσθέτουμε το μήλο και το βερίκοκο και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά. Για βρέφη +7 μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμάτι από ξύλο κανέλας κατά το μαγείρεμα για να δώσει γεύση.

4

Όταν τα φρούτα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.

5

Τα ρίχνουμε στο blender και λίγο-λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας!