Μπισκότα Λωτού

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.

Υλικά
 1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε σκόνη
 1 μέτριο λωτό
 1 μέτριο μήλο
 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, ανάλατο

Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε το μήλο και το λωτό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι σε ένα blender.

2

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τη βρώμη ώστε να γίνει ομοιογενές.

3

Πλάθουμε 8 μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

4

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.

5

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.

Tip: Για έξτρα γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με ινδοκάρυδο.