Παρόλο που είναι μια συνταγή με βάση κυρίως φυτικά τρόφιμα, καλύπτει το 1/3 των αναγκών των βρεφών σε σίδηρο, οι οποίες κατά το 2ο εξάμηνο της ζωής είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Συνεπώς είναι καλό να φροντίζουμε η πλειονότητα των γευμάτων τους να τους εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες σιδήρου για να επιτυγχάνουμε αθροιστικά το στόχο μας μέσα στην ημέρα. Όπως γνωρίζουμε, ο φυτικός σίδηρος δεν είναι εξίσου απορροφήσιμος από τον οργανισμό όπως ο ζωικός, η βιταμίνη C όμως που περιέχεται στο μπρόκολο και στη γλυκοπατάτα σε αυτή τη συνταγή βοηθά σημαντικά στην απορρόφησή του.
Ψιλοκόψτε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα σε μικρά κυβάκια.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το μπρόκολο και τη γλυκοπατάτα και βράστε τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
Σε ένα μπωλ προσθέτετε τα βρασμένα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170οC. Πλάστε τα μπιφτεκάκια σε μπαλίτσες και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε εσείς και τα παιδιά σας! (Σημείωση: ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι!)
0 Μερίδες:
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.