Print Options:

Ρεβίθια με ρύζι

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 Prep Time15 λεπτάCook Time15 λεπτάΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά

Nutri-tip

Τα όσπρια είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, αλλά επειδή είναι φυτικής προέλευσης, δεν είναι πλήρης, δηλαδή δεν έχει όλα τα αμινοξέα που έχει η πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης. Για να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης χωρίς να προσθέσουμε κάποια ζωική πηγή, μπορούμε να συνδυάσουμε τα όσπρια με ρύζι. Τα όσπρια και το ρύζι έχουν διαφορετικά αμινοξέα το καθένα, συνδυαστικά όμως σχηματίζουν μια σχεδόν ολοκληρωμένη πρωτεΐνη! Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνταγή καλύπτει τα 2/3 των αναγκών ενός βρέφους σε φυλλικό οξύ, την βιταμίνη που παίζει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος.

Υλικά
 25 g ρεβίθια (ιδανικά αποφλοιωμένα)
 20 g ρύζι βρασμένο [ιδανικά καστανό (αναποφλοίωτο)]
 20 g καρότο
 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
 2 κ.γ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1

Βράστε το ρύζι, χωρίς αλάτι, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή χρησιμοποιήστε ήδη βρασμένο ρύζι που σας έχει περισσέψει.

2

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, ρίξτε τα ρεβίθια και βράστε τα για τουλάχιστον 40 λεπτά. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το καρότο.

3

Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4

Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Προσθέστε το ρύζι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και περίπου 2 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.

5

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας λίγο νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί. (το στάδιο αυτό μπορεί να παραληφθεί εάν το βρέφος σας έχει μεταβεί από την πολτοποιημένη υφή στα κομματάκια.

Καλή απόλαυση!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 0


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 188
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 10g16%
Υδατάνθρακες 18.4g7%

Φυτικές Ίνες 3.8g16%
Πρωτεΐνη 6.2g13%

Φυλλικό οξύ 61%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.