Print Options:

Σολομός με ρεβίθια και σπανάκι

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 Cook Time1 hrΧΡΟΝΟΣ1 hr

Nutri-tip

Ο εγκέφαλος των βρεφών όταν γεννιούνται συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του περί τα 2 έτη ζωής. Έως τότε, τα βρέφη έχουν υψηλές ανάγκες σε διαιτητικό λίπος, και ιδιαίτερα στα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Μια εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα πλούσια σε λίπος ψάρια, όπως ο σολομός. Συνεπώς, συνταγές όπως η συγκεκριμένη προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο βρέφος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Το διαιτητικό λίπος που περιέχεται στη συγκεκριμένη συνταγή βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (A,D,E,K) που περιέχονται στα τρόφιμα. Ιδανικά, εναλλάσσουμε το είδος του ψαριού που προσφέρουμε κάθε φορά στο βρέφος ώστε να υπάρχει ποικιλία, καθώς η τακτική κατανάλωση μεγάλων ψαριών όπως ο σολομός μπορεί να επιβαρύνουν το βρεφικό οργανισμό, λόγω των βαρέων μετάλλων που ενδέχεται να περιέχουν.

Υλικά
 25 g σολομό φρέσκο
 25 g ρεβίθια (ιδανικά αποφλοιωμένα)
 30 g σπανάκι φρέσκο
 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ρεβίθια και βράστε τα για τουλάχιστον 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και το σολομό ψιλοκομμένα και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2

Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και περίπου 2 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.

3

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας λίγο ακόμα νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί. (το στάδιο αυτό μπορεί να παραληφθεί εάν το βρέφος σας έχει μεταβεί από την πολτοποιημένη υφή στα κομματάκια).

Σερβίρεται χλυαρό. Καλή απόλαυση!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 0


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 179
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 9.5g15%

Πολυακόρεστα 0.84g
Υδατάνθρακες 12g4%

Φυτικές Ίνες 3.9g16%
Πρωτεΐνη 11.3g23%

Vitamin D 12%
Βιταμίνη Ε 48%
Βιταμίνη Κ 100%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.