Print Options:

Χούμους με παντζάρι

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 Cook Time10 λεπτάΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά

Nutri-tip

Μια συνταγή πλούσια σε φυτικές ίνες που θα προστατέψει το μωράκι σας από τη δυσκοιλιότητα και θα εξασφαλίσει την καλή υγεία του γαστρεντερικού του συστήματος. Παράλληλα, με το συγκεκριμένο γεύμα το μωράκι σας εξασφαλίζει το 50% των αναγκών του σε βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Παράλληλα, το παντζάρι αποτελεί ταυτόχρονα μια πολύ καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, με τη δεύτερη να βοηθά την απορρόφηση του πρώτου. Τέλος, το τρόφιμο αυτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ακόμα αναπτύσσεται στη βρεφική ηλικία.

Υλικά
 35 g ρεβίθια (ιδανικά αποφλοιωμένα)
  ενός μικρού παντζαριού (χωρίς τη φλούδα) (~10g)
 1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1

Βάλτε τα ρεβίθια αποβραδίς σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν.

2

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ρεβίθια και βράστε τα για τουλάχιστον 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το παντζάρι και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

3

Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.

4

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας ακόμα λίγο νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί.

Πεντανόστιμο για μικρούς και... μεγάλους!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 0


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 117
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 9.6g15%
Υδατάνθρακες 4.2g2%

Φυτικές Ίνες 6.6g27%
Πρωτεΐνη 3.4g7%

Βιταμίνη Κ 50%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.