Το ψάρι εισάγεται στη διατροφή των βρεφών όταν έχουν πλέον εισαχθεί και είναι καλά ανεκτά τρόφιμα από τις πιο βασικές κατηγορίες των λαχανικών, φρούτων, δημητριακών και κρέατος, σίγουρα όμως πριν την ολοκλήρωση του 1ου έτους ζωής, καθώς έτσι εξασφαλίζεται μικρότερος κίνδυνος για εμφάνιση αλλεργιών. Εισάγεται συνήθως ως βραστό ψάρι σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα με λαχανικά και κάποια πηγή αμύλου, όπως η πατάτα. Δεν υπάρχουν καθορισμένες συστάσεις αναφορικά με την προέλευση του ψαριού. Θεωρητικά, όμως, τα πελαγίσια έχουν ένα διατροφικό πλεονέκτημα λόγω της φυσικής τροφής που καταναλώνουν έναντι εκείνων στα ιχθυοτροφεία που τρέφονται με τυποποιημένη τροφή που συχνά περιέχει και διάφορα επιβλαβή έκδοχα.