Ελίνα Βενέρη, MSc

Ονομάζομαι Βενέρη Ελίνα και είμαι Μαία, απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Παθολογία Κύησης. Τα πρώτα μου βήματα στην μαιευτική, έγιναν στο ΓΝΑ “Αλεξάνδρα” δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές- μαιευτήρες/γυναικολόγους και εξαιρετικά καταρτισμένες μαίες. Εκεί γνώρισα την ελληνική πραγματικότητα της παρακολούθησης της εγκυμοσύνης και του τοκετού. 

Τα επόμενα 5 χρόνια συνεργάστηκα με τον γυναικολόγο κ.Δασκαλάκη στο ιδιωτικό του ιατρείο. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα πιο ιδιαίτερα και περίπλοκα μαιευτικά περιστατικά και να εκπαιδευτώ στην υποστήριξη του τοκετού και της λοχείας.
Παράλληλα, προσέφερα τις υπηρεσίες μου εθελοντικά στην ΜΚΟ “Γιατροί του Κόσμου” και στην ΜΚΟ για την προστασία της εγκύου “Amurtel”.
‘Ολα αυτά με οδήγησαν στο να θελήσω να εκπαιδευτώ όσο καλύτερα μπορώ ώστε να παρέχω στις οικογένειες και τα μωράκια τους, την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Γι’ αυτό, σε ετήσια βάση, παρακολουθώ πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και έχω πτυχία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στη συμβουλευτική Μητρικού Θηλασμού και την Καρδιοτογραφική Παρακολούθηση.
Πλέον, λειτουργώ ως Ανεξάρτητη Μαία.

Το βασικό μου ενδιαφέρον είναι η προγεννητική προετοιμασία των ζευγαριών και η υποστήριξή τους στον τοκετό, ώστε ανεξάρτητα απο το ιατρικό τους ιστορικό, να μπορούν να έχουν μία θετική εμπειρία τοκετού με σεβασμό στη δυάδα!
Έτσι, διοργανώνω κάθε μήνα, σεμινάρια προετοιμασίας γονεϊκότητας, όπου θα μάθουμε για τη φυσιολογία του φυσιολογικού τοκετού, τις μεθόδους διαχείρισης των ωδινών, τις πιθανές ιατρικές παρεμβάσεις και τον Μητρικό Θηλασμό. Η σωστή προετοιμασία, εγγυάται πάντα ένα καλύτερο αποτέλεσμα! 

Η μεγάλη μου αγάπη όμως, είναι η υποστήριξη του τοκετού και η συμβουλευτική στην Μητρικό Θηλασμό! Ανεξάρτητα απο το είδος του, κάθε μητέρα έχει δικαίωμα να βιώσει έναν τοκετό με σεβασμό, ηρεμία και ασφάλεια! Από την αρχή του τοκετού, μέχρι και την γέννηση του μωρού, είμαι δίπλα σας κάθε μανούλα που με έχει ανάγκη, βοηθώντας την για στηρίζοντάς την, σε κάθε στάδιο. Αλλά και μετά τον τοκετό, το ταξίδι του θηλασμού και της λοχείας, πολλές φορές χρειάζεται σωστές και εμπεριστατωμένες συμβουλές.

Το όραμά μου, είναι να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορώ να παρέχω ολοκληρωμένες μαιευτικές υπηρεσίες σε ζευγάρια, μαμάδες και φυσικά στα μωράκια τους, ώστε να έχουν δίπλα τους έναν σύμμαχο, σε όλο το ταξίδι της γονεϊκότητας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελίνα Βενέρη, MSc

Μαία & Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού

familymidwifery.gr
familymidwifery

Θέλω να το μοιραστώ :