ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
 1 ώριμη μπανάνα
 ½ κούπα βρώμη αλεσμένη (για μεγαλύτερα βρέφη μπορεί το ¼ να είναι αλεσμένη και το ¼ ολόκληρες νιφάδες)
 Κανέλα (προαιρετικά)
 Σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1

Με ένα πιρούνι λιώνετε τη μπανάνα.

2

Προσθέτετε στη λιωμένη μπανάνα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

3

Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζετε 3 μπισκότα.

4

Ψήνετε στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή αυτή είναι για 3 μπισκότα. Καλή απόλαυση!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 78
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 1.1g2%
Μονοακόρεστα 1.2g6%
Πολυακόρεστα 1.3g
Υδατάνθρακες 15.3g6%
Φυτικές Ίνες 1.5g6%
Πρωτεΐνη 1.9g4%

Θειαμίνη 83%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Ένα μπισκότο καλύπτει σχεδόν στο 100% τις ανάγκες ενός βρέφους σε βιταμίνη Β1, τη λεγόμενη θειαμίνη. Η θειαμίνη είναι ένα μικροθρεπτικό συστατικό καθοριστικής σημασίας για την υγεία των βρεφών, καθώς έχει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Οπότε η συγκεκριμένη συνταγή, εκτός από εύκολη και νόστιμη, είναι και υποστηρικτική για σημαντικές παραμέτρους της ανάπτυξης των βρεφών!

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 1 ώριμη μπανάνα
 ½ κούπα βρώμη αλεσμένη (για μεγαλύτερα βρέφη μπορεί το ¼ να είναι αλεσμένη και το ¼ ολόκληρες νιφάδες)
 Κανέλα (προαιρετικά)
 Σταφίδες (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση
1

Με ένα πιρούνι λιώνετε τη μπανάνα.

2

Προσθέτετε στη λιωμένη μπανάνα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

3

Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζετε 3 μπισκότα.

4

Ψήνετε στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή αυτή είναι για 3 μπισκότα. Καλή απόλαυση!

Μαλακά μπισκότα βρώμης