Ingredients
Directions
Κόψτε τη γλυκοπατάτα και το καρότο σε κυβάκια. Καθαρίστε καλά τη σελινόριζα και κόψτε την σε πολύ μικρά κομμάτια.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα λαχανικά - φροντίστε το νερό να καλύπτει σχεδόν τα λαχανικά σας.
Βράστε τα λαχανικά σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα των λαχανικών. Συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ.
Προσθέστε στα βρασμένα υλικά το λεμόνι, το ελαιόλαδο και 2 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 0,5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο, αφού τον έχετε ξεπλύνει καλά, για νοστιμιά.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα εάν χρειαστεί.
Έτοιμο!