ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣ8 ServingsΗΛΙΚΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
 1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε σκόνη
 1 μέτριο λωτό
 1 μέτριο μήλο
 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, ανάλατο
Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε το μήλο και το λωτό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι σε ένα blender.

2

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τη βρώμη ώστε να γίνει ομοιογενές.

3

Πλάθουμε 8 μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

4

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.

5

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.

Tip: Για έξτρα γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με ινδοκάρυδο.

Θρεπτική Ανάλυση

8 Μερίδες:

Serving size


Amount per serving
Θερμίδες76
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 2.3g3%
Υδατάνθρακες 12.1g5%
Φυτικές Ίνες 1.9g7%
Πρωτεΐνη 1.9g

Βιταμίνη Α 50.8mcg6%
Θειαμίνη 100mg8334%
Βιοτίνη 100mcg334%
Φώσφορος 100mg8%
Μαγγάνιο 100mg4348%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε σκόνη
 1 μέτριο λωτό
 1 μέτριο μήλο
 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, ανάλατο

Directions

Εκτέλεση
1

Καθαρίζουμε το μήλο και το λωτό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι σε ένα blender.

2

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τη βρώμη ώστε να γίνει ομοιογενές.

3

Πλάθουμε 8 μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

4

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.

5

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.

Tip: Για έξτρα γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με ινδοκάρυδο.

Notes

Μπισκότα Λωτού