Κόψτε την πιπεριά και το καρότο σε κυβάκια.
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες νερό, τα λαχανικά, το κριθαράκι και τις γαρίδες αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή έως ότου το κριθαράκι να είναι έτοιμο. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρατήστε το ζωμό στην άκρη).
Προσθέστε το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. από το ζωμό που κρατήσατε.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, προσθέτοντας λίγο ζωμό ακόμα εάν χρειαστεί.
Έτοιμο!
1 Μερίδες:
- Amount per serving
- Θερμίδες187
- % Ημερήσια Αξία*
- Ολικά Λιπαρά 9.4g13%
- Μονοακόρεστα 6.3g32%
- Trans Fat 0.9g
- Υδατάνθρακες 18.2g7%
- Φυτικές Ίνες 2g8%
- Πρωτεΐνη 7.8g
- Βιταμίνη Α 100mcg12%
- Βιταμίνη B12 40mg1667%
- Σελήνιο 61mcg111%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Nutri-tip
Η γαρίδα, όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά, συστήνεται να έχει εισαχθεί στη διατροφή των βρεφών μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου έτους. Η σύσταση αυτή ισχύει για την πλειονότητα των τροφών, με έμφαση στα πιο αλλεργιογόνα, καθώς οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η εισαγωγή τους προ του έτους δρα προστατευτικά έναντι της εμφάνισης των αντίστοιχων αλλεργιών. Η γαρίδα αποτελεί πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του βρέφους, ενώ, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, έχουν τη μικρότερη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων. Ιδανικά μέχρι την ηλικία του ενός έτους, η γαρίδα καλό θα είναι να δίνεται σε πολτοποιημένη ή ψιλοκομμένη μορφή, καθώς λόγω της υφής της δυσκολεύει τα βρέφη στη μάσηση και την κατάποση.
Δείτε τις νέες μας συνταγές...
Nutri-tip
Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!Nutri-tip
Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.Nutri-tip
Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.Nutri-tip
Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.Ingredients
Directions
Κόψτε την πιπεριά και το καρότο σε κυβάκια.
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες νερό, τα λαχανικά, το κριθαράκι και τις γαρίδες αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή έως ότου το κριθαράκι να είναι έτοιμο. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρατήστε το ζωμό στην άκρη).
Προσθέστε το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. από το ζωμό που κρατήσατε.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, προσθέτοντας λίγο ζωμό ακόμα εάν χρειαστεί.
Έτοιμο!