Ingredients
Directions
Τοποθετείστε το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να ξεβγαλθεί καλά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το σε μια κούπα και προσθέστε 3 κ.σ. καυτό νερό (από βραστήρα) και αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το καρότο.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ρεβίθια και βράστε τα για τουλάχιστον 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Προσθέστε το πλιγούρι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και περίπου 2 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας λίγο νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί.
Καλή απόλαυση!