ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
 100 g γιαούρτι πλήρες ( ½ κεσεδάκι)
  μεσαίας μπανάνας
 ½ κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό ανάλατο
 ½ κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
1

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό βάζετε τις σταφίδες και τις αφήνετε 1-2 ώρες μέχρι να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.

2

Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει η κρέμα ομοιόμορφη υφή. Για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο.

Έτοιμο το γιαουρτάκι μας!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 228
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 11.7g18%
Υδατάνθρακες 18.1g7%
Φυτικές Ίνες 1.6g7%
Πρωτεΐνη 12.5g25%

Ασβέστιο 54%
Βιταμίνη B12 50%
Σελήνιο 71%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με το φυστικοβούτυρο δημιουργεί ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Β12 που υποστηρίζουν την ταχεία ανάπτυξη των βρεφών. Τόσο το γιαούρτι όσο και οι ξηροί καρποί αποτελούν επιλογές που δεν συστήνονται για την έναρξη της εισαγωγής στερεών τροφών, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν εισαχθεί μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου έτους του βρέφους.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.
ΜπανανοπαγωτόBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Η συνταγή αυτή, αν και πάρα πολύ απλή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Χωρίς γλυκαντικά και λίπος, μόνο με τη γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας, δημιουργούμε μια βάση παγωτού και στη συνέχεια αφήνουμε τη φαντασία και τις γευστικές μας προτιμήσεις να μας καθοδηγήσουν ώστε να ετοιμάσουμε νόστιμα και ενδιαφέροντα «παγωτά». Για παιδιά άνω του έτους, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι στη συνταγή για ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα!
Γρανίτα καρπούζι-φράουλαBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή μελιού και μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, οι υγιεινές αυτές γρανίτες αποτελούν μια ιδανική πηγή δροσιάς και γλυκιάς γεύσης για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να αποτελέσουν μια θρεπτική εναλλακτική της κλασικής φρουτόκρεμας. Παράλληλα, είναι ιδανικές για τα βρέφη εκείνα που βγάζουν δοντάκια, καθώς προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση και κατευνασμό του πόνου.
Porridge βρώμης με κάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Δυναμωτικός χυλός βρώμης, ιδανικός ιδιαίτερα σε βρέφη χαμηλού βάρους, καθώς το κάστανο αποτελεί συγκεντρωμένη πηγή υδατανθράκων, άρα και ενέργειας. Μια εύκολη συνταγή για να εισάγετε το κάστανο στη διατροφή των βρεφών, ως σνακ αλλά και για βραδινό τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Ingredients

Υλικά
 100 g γιαούρτι πλήρες ( ½ κεσεδάκι)
  μεσαίας μπανάνας
 ½ κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό ανάλατο
 ½ κ.σ. σταφίδες

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό βάζετε τις σταφίδες και τις αφήνετε 1-2 ώρες μέχρι να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.

2

Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει η κρέμα ομοιόμορφη υφή. Για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο.

Έτοιμο το γιαουρτάκι μας!

Κρέμα γιαουρτιού με μπανάνα και φυστικοβούτυρο