ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
 ½ φέτα πεπόνι
 1 βερίκοκο
 1 χουρμά
 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση
1

Αφήνετε το χουρμά αποβραδίς σε ένα ποτήρι με νερό να μουλιάσει ώστε να μαλακώσει.

2

Σε ένα blender προσθέτετε τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ.

Σερβίρετε σε μπολάκι!

Θρεπτική Ανάλυση

1 Μερίδες:

Serving size


Amount per serving
Θερμίδες88
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 1.7g3%
Υδατάνθρακες 15.2g6%
Φυτικές Ίνες 2.1g8%
Πρωτεΐνη 3g

Βιταμίνη C 60mg67%
Κάλιο 40mcg89%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Nutri-tip

Μια δροσερή και γλυκιά επιλογή για να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι το πεπόνι. Πλούσιο σε βιταμίνη C,τo πεπόνι προσφέρει δροσιά και ενυδάτωση καθώς αποτελείται περίπου κατά 90% από νερό! Με φυσική γλυκιά γεύση, κερδίζει εύκολα την προτίμηση των μικρών μας φίλων, ενώ σε συνδυασμό και με το γιαούρτι αναβαθμίζεται σε θρεπτική αξία, παρέχοντας πρωτεΐνη αλλά και ασβέστιο.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 ½ φέτα πεπόνι
 1 βερίκοκο
 1 χουρμά
 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

Directions

Εκτέλεση
1

Αφήνετε το χουρμά αποβραδίς σε ένα ποτήρι με νερό να μουλιάσει ώστε να μαλακώσει.

2

Σε ένα blender προσθέτετε τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ.

Σερβίρετε σε μπολάκι!

Notes

Γιαουρτοκρέμα πεπόνι & βερίκοκο