ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
 1 μήλο
 ½ καρότο
 1 αποξηραμένο βερίκοκο
 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε το μήλο, το καρότο και το βερίκοκο σε μικρά κομματάκια.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε αρχικά το καρότο και βράζουμε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3

Προσθέτουμε το μήλο και το βερίκοκο και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά. Για βρέφη +7 μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμάτι από ξύλο κανέλας κατά το μαγείρεμα για να δώσει γεύση.

4

Όταν τα φρούτα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.

5

Τα ρίχνουμε στο blender και λίγο-λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 128
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 1.2g2%
Υδατάνθρακες 28.1g10%
Φυτικές Ίνες 6.2g25%
Πρωτεΐνη 1.7g4%

Βιταμίνη Α 20%
Βιταμίνη C 20%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Μπορείτε να προσθέσετε τη μαρμελάδα στην κρέμα βρώμης ή ρυζάλευρου του βρέφους για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση ή σε 1 φέτα ψωμί για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας με γιαούρτι είναι εξαιρετικός, καθώς τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων λειτουργούν ως εξαιρετική τροφή για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γιαούρτι, βοηθώντας στον πολλαπλασιασμό τους. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, ενώ καλύπτει και το 1/5 των αναγκών του βρέφους σε βιταμίνη C, τη σημαντικότερη βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.
ΜπανανοπαγωτόBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Η συνταγή αυτή, αν και πάρα πολύ απλή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Χωρίς γλυκαντικά και λίπος, μόνο με τη γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας, δημιουργούμε μια βάση παγωτού και στη συνέχεια αφήνουμε τη φαντασία και τις γευστικές μας προτιμήσεις να μας καθοδηγήσουν ώστε να ετοιμάσουμε νόστιμα και ενδιαφέροντα «παγωτά». Για παιδιά άνω του έτους, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι στη συνταγή για ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα!
Γρανίτα καρπούζι-φράουλαBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή μελιού και μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, οι υγιεινές αυτές γρανίτες αποτελούν μια ιδανική πηγή δροσιάς και γλυκιάς γεύσης για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να αποτελέσουν μια θρεπτική εναλλακτική της κλασικής φρουτόκρεμας. Παράλληλα, είναι ιδανικές για τα βρέφη εκείνα που βγάζουν δοντάκια, καθώς προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση και κατευνασμό του πόνου.
Porridge βρώμης με κάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Δυναμωτικός χυλός βρώμης, ιδανικός ιδιαίτερα σε βρέφη χαμηλού βάρους, καθώς το κάστανο αποτελεί συγκεντρωμένη πηγή υδατανθράκων, άρα και ενέργειας. Μια εύκολη συνταγή για να εισάγετε το κάστανο στη διατροφή των βρεφών, ως σνακ αλλά και για βραδινό τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Ingredients

Υλικά
 1 μήλο
 ½ καρότο
 1 αποξηραμένο βερίκοκο
 1 ποτήρι νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε το μήλο, το καρότο και το βερίκοκο σε μικρά κομματάκια.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε αρχικά το καρότο και βράζουμε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3

Προσθέτουμε το μήλο και το βερίκοκο και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά. Για βρέφη +7 μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμάτι από ξύλο κανέλας κατά το μαγείρεμα για να δώσει γεύση.

4

Όταν τα φρούτα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.

5

Τα ρίχνουμε στο blender και λίγο-λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας!

Μαρμελάδα Μήλου με Βερύκοκο