ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣ4 ServingsΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ5 λεπτά
Υλικά
 2 μεσαίες πολύ ώριμες μπανάνες
Εκτέλεση
1

Σε ένα blender προσθέτετε τις μπανάνες σε κομμάτια και πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ.

2

Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια παγωτού Fresh Foods της NUK και καταψύχετε για τουλάχιστον 4 ώρες.

💡 Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών ώστε να δώσετε έξτρα γεύση, όπως πουρέ από άλλα φρούτα (πχ φράουλα), χαρουπάλευρο, σταφίδες, μούρα, άλειμμα ξηρών καρπών (πχ αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ανάλατο).

Θρεπτική Ανάλυση

4 Μερίδες:

Serving size


Amount per serving
Θερμίδες171
% Ημερήσια Αξία*
Υδατάνθρακες 40g15%
Φυτικές Ίνες 2.8g10%
Πρωτεΐνη 2.4g

Βιταμίνη C 90mg100%
Βιταμίνη Β6 100mg5883%
Μαγγάνιο 100mg4348%
Κάλιο 88mcg196%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Nutri-tip

Η συνταγή αυτή, αν και πάρα πολύ απλή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Χωρίς γλυκαντικά και λίπος, μόνο με τη γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας, δημιουργούμε μια βάση παγωτού και στη συνέχεια αφήνουμε τη φαντασία και τις γευστικές μας προτιμήσεις να μας καθοδηγήσουν ώστε να ετοιμάσουμε νόστιμα και ενδιαφέροντα «παγωτά». Για παιδιά άνω του έτους, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι στη συνταγή για ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα!

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 2 μεσαίες πολύ ώριμες μπανάνες

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα blender προσθέτετε τις μπανάνες σε κομμάτια και πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει υφή πουρέ.

2

Μοιράζετε το μίγμα στα φορμάκια παγωτού Fresh Foods της NUK και καταψύχετε για τουλάχιστον 4 ώρες.

💡 Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών ώστε να δώσετε έξτρα γεύση, όπως πουρέ από άλλα φρούτα (πχ φράουλα), χαρουπάλευρο, σταφίδες, μούρα, άλειμμα ξηρών καρπών (πχ αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ανάλατο).

Notes

Μπανανοπαγωτό