Καθαρίζουμε το μήλο και το λωτό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι σε ένα blender.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τη βρώμη ώστε να γίνει ομοιογενές.
Πλάθουμε 8 μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.
Tip: Για έξτρα γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με ινδοκάρυδο.
8 Μερίδες:
- Amount per serving
- Θερμίδες76
- % Ημερήσια Αξία*
- Ολικά Λιπαρά 2.3g3%
- Υδατάνθρακες 12.1g5%
- Φυτικές Ίνες 1.9g7%
- Πρωτεΐνη 1.9g
- Βιταμίνη Α 50.8mcg6%
- Θειαμίνη 100mg8334%
- Βιοτίνη 100mcg334%
- Φώσφορος 100mg8%
- Μαγγάνιο 100mg4348%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Nutri-tip
Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
Δείτε τις νέες μας συνταγές...
Nutri-tip
Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!Nutri-tip
Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.Nutri-tip
Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.Nutri-tip
Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε το μήλο και το λωτό και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι σε ένα blender.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά το μίγμα με τη βρώμη ώστε να γίνει ομοιογενές.
Πλάθουμε 8 μικρά μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.
Tip: Για έξτρα γεύση μπορείτε να εμπλουτίσετε το μίγμα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με ινδοκάρυδο.