ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ5 λεπτά
Υλικά
 ½ ώριμη μπανάνα
 ¼ αβοκάντο
 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση
1

Σε ένα blender χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σερβίρουμε σε μπολάκι!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 146
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 8.2g13%
Μονοακόρεστα 4.6g23%
Πολυακόρεστα 0.84g
Υδατάνθρακες 14.1g5%
Φυτικές Ίνες 1.9g8%
Πρωτεΐνη 3.8g8%

Ριβοφλαβίνη (βιτ. Β2) 50%
Φώσφορος 64%
Κάλιο 60%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Το αβοκάντο αποτελεί μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές για τα βρέφη. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του, πλούσιο σε ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την πέψη και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Παράλληλα, το αβοκάντο βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των βρεφών, που πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται κατά τα πρώτα δύο χρόνια ζωής., καθώς είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά. Αποτελεί, επίσης, εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β που υποστηρίζουν την ανάπτυξη.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 ½ ώριμη μπανάνα
 ¼ αβοκάντο
 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα blender χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σερβίρουμε σε μπολάκι!

Κρέμα αβοκάντο & μπανάνα