ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, , ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
 ½ αχλάδι
 ¼ αβοκάντο
 150 ml νερό
 10 g αλεύρι βρώμης
 10 g ρυζάλευρο
Εκτέλεση
1

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε 150ml νερό. Μόλις αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία προσθέστε το αλεύρι βρώμης και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα (κατεβάζετε τη φωτιά μόλις αρχίσει να κοχλάζει).

2

Κατεβάστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει έως ότου να είναι απλά χλυαρή.

3

Ρίξτε το αχλάδι* με το αβοκάντο στο multi και πολτοποιήστε τα.

4

Προσθέστε τον πολτό από το αχλάδι και το αβοκάντο στην κρέμα και ανακατέψτε.

Έτοιμη για σερβίρισμα! Προαιρετικά μπορείτε να τη νοστιμεύσετε με λίγη κανέλα.

* Εάν το μικρό σας ξεκίνησε είτε πρόσφατα την κατανάλωση στερεάς τροφής, ή είναι μικρότερο των 6 μηνών, το αχλάδι πρέπει να είναι βρασμένο.

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 155
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 7.8g12%
Μονοακόρεστα 4.6g23%
Πολυακόρεστα 1.1g
Υδατάνθρακες 18.9g7%
Φυτικές Ίνες 3.3g14%
Πρωτεΐνη 5.5g11%

Χαλκός 55%
Κάλιο 39%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος είναι το μόνο όργανο που δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένο κατά τη γέννηση; Το 75% της ανάπτυξης του εγκεφάλου πραγματοποιείται κατά τα 2 πρώτα χρόνια ζωής. Ο εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από λίπος! Γι’αυτό και η διατροφή κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία πρέπει να είναι πλούσια σε λίπος, και συγκεκριμένα στα ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που παρέχει και το αβοκάντο που περιλαμβάνεται σε αυτή τη νόστιμη κρέμα!

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 ½ αχλάδι
 ¼ αβοκάντο
 150 ml νερό
 10 g αλεύρι βρώμης
 10 g ρυζάλευρο

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε 150ml νερό. Μόλις αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία προσθέστε το αλεύρι βρώμης και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα (κατεβάζετε τη φωτιά μόλις αρχίσει να κοχλάζει).

2

Κατεβάστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει έως ότου να είναι απλά χλυαρή.

3

Ρίξτε το αχλάδι* με το αβοκάντο στο multi και πολτοποιήστε τα.

4

Προσθέστε τον πολτό από το αχλάδι και το αβοκάντο στην κρέμα και ανακατέψτε.

Έτοιμη για σερβίρισμα! Προαιρετικά μπορείτε να τη νοστιμεύσετε με λίγη κανέλα.

* Εάν το μικρό σας ξεκίνησε είτε πρόσφατα την κατανάλωση στερεάς τροφής, ή είναι μικρότερο των 6 μηνών, το αχλάδι πρέπει να είναι βρασμένο.

Κρέμα βρώμης με αβοκάντο και αχλάδι