ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
 100 g γιαούρτι πλήρες ( ½ κεσεδάκι)
  μεσαίας μπανάνας
 ½ κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό ανάλατο
 ½ κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
1

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό βάζετε τις σταφίδες και τις αφήνετε 1-2 ώρες μέχρι να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.

2

Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει η κρέμα ομοιόμορφη υφή. Για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο.

Έτοιμο το γιαουρτάκι μας!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 228
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 11.7g18%
Υδατάνθρακες 18.1g7%
Φυτικές Ίνες 1.6g7%
Πρωτεΐνη 12.5g25%

Ασβέστιο 54%
Βιταμίνη B12 50%
Σελήνιο 71%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με το φυστικοβούτυρο δημιουργεί ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Β12 που υποστηρίζουν την ταχεία ανάπτυξη των βρεφών. Τόσο το γιαούρτι όσο και οι ξηροί καρποί αποτελούν επιλογές που δεν συστήνονται για την έναρξη της εισαγωγής στερεών τροφών, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν εισαχθεί μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου έτους του βρέφους.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 100 g γιαούρτι πλήρες ( ½ κεσεδάκι)
  μεσαίας μπανάνας
 ½ κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό ανάλατο
 ½ κ.σ. σταφίδες

Directions

Εκτέλεση
1

Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό βάζετε τις σταφίδες και τις αφήνετε 1-2 ώρες μέχρι να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.

2

Σε ένα blender προσθέτετε όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσει η κρέμα ομοιόμορφη υφή. Για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο.

Έτοιμο το γιαουρτάκι μας!

Κρέμα γιαουρτιού με μπανάνα και φυστικοβούτυρο