ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
 1 μήλο
 ½ καρότο
 1 αποξηραμένο βερίκοκο
 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
1

Κόβουμε το μήλο, το καρότο και το βερίκοκο σε μικρά κομματάκια.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε αρχικά το καρότο και βράζουμε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3

Προσθέτουμε το μήλο και το βερίκοκο και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά. Για βρέφη +7 μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμάτι από ξύλο κανέλας κατά το μαγείρεμα για να δώσει γεύση.

4

Όταν τα φρούτα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.

5

Τα ρίχνουμε στο blender και λίγο-λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 128
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 1.2g2%
Υδατάνθρακες 28.1g10%
Φυτικές Ίνες 6.2g25%
Πρωτεΐνη 1.7g4%

Βιταμίνη Α 20%
Βιταμίνη C 20%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Μπορείτε να προσθέσετε τη μαρμελάδα στην κρέμα βρώμης ή ρυζάλευρου του βρέφους για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση ή σε 1 φέτα ψωμί για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας με γιαούρτι είναι εξαιρετικός, καθώς τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων λειτουργούν ως εξαιρετική τροφή για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γιαούρτι, βοηθώντας στον πολλαπλασιασμό τους. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, ενώ καλύπτει και το 1/5 των αναγκών του βρέφους σε βιταμίνη C, τη σημαντικότερη βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 1 μήλο
 ½ καρότο
 1 αποξηραμένο βερίκοκο
 1 ποτήρι νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Κόβουμε το μήλο, το καρότο και το βερίκοκο σε μικρά κομματάκια.

2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε αρχικά το καρότο και βράζουμε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3

Προσθέτουμε το μήλο και το βερίκοκο και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά. Για βρέφη +7 μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμάτι από ξύλο κανέλας κατά το μαγείρεμα για να δώσει γεύση.

4

Όταν τα φρούτα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε.

5

Τα ρίχνουμε στο blender και λίγο-λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας!

Μαρμελάδα Μήλου με Βερύκοκο