Ingredients
Directions
Βάλτε τα ρεβίθια αποβραδίς σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ρεβίθια και βράστε τα για τουλάχιστον 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το παντζάρι και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας ακόμα λίγο νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί.
Πεντανόστιμο για μικρούς και... μεγάλους!