ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 1 ΗΛΙΚΙΑ, ,
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ10 λεπτά
Υλικά
 2 κάστανα
 2 κ.σ. βρώμη
 1 χουρμά, χωρίς κουκούτσι
 180 ml γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση
1

Τοποθετούμε το χουρμά αποβραδίς σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό ώστε να ενυδατωθεί και να μαλακώσει.

2

Ιδανικά επιλέγουμε κάστανα χωρίς φλούδα, εάν όμως έχουν τότε τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε για λίγο σε κρύο νερό ώστε να ξεχωρίσει η φλούδα και να αφαιρείται πιο εύκολα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να προκύψει ο χυλός.

4

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα.

5

Προαιρετικά, νοστιμεύουμε με λίγη κανέλα!

Θρεπτική Ανάλυση

Μερίδες: 1


Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες 151
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 4.2g7%
Υδατάνθρακες 24.8g9%
Φυτικές Ίνες 3.1g13%
Πρωτεΐνη 3.7g8%

Βιταμίνη Ε 72%
Θειαμίνη 100%
Βιταμίνη B12 45%
Χαλκός 76%
Κάλιο 44%

* Η κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του βρέφους ενδέχεται να διαφέρει ανά ηλικία.

Nutri-tip

Δυναμωτικός χυλός βρώμης, ιδανικός ιδιαίτερα σε βρέφη χαμηλού βάρους, καθώς το κάστανο αποτελεί συγκεντρωμένη πηγή υδατανθράκων, άρα και ενέργειας. Μια εύκολη συνταγή για να εισάγετε το κάστανο στη διατροφή των βρεφών, ως σνακ αλλά και για βραδινό τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 2 κάστανα
 2 κ.σ. βρώμη
 1 χουρμά, χωρίς κουκούτσι
 180 ml γάλα αμυγδάλου

Directions

Εκτέλεση
1

Τοποθετούμε το χουρμά αποβραδίς σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό ώστε να ενυδατωθεί και να μαλακώσει.

2

Ιδανικά επιλέγουμε κάστανα χωρίς φλούδα, εάν όμως έχουν τότε τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε για λίγο σε κρύο νερό ώστε να ξεχωρίσει η φλούδα και να αφαιρείται πιο εύκολα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να προκύψει ο χυλός.

4

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα.

5

Προαιρετικά, νοστιμεύουμε με λίγη κανέλα!

Porridge βρώμης με κάστανο