Ingredients
Directions
Αφαιρέστε τη φλούδα από το βολβό του παντζαριού και κόψτε το σε κυβάκια 1-2cm.
Ρίξτε 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στη φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Ρίξτε το πατζάρι και αφήστε το να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Όσο βράζει το πατζάρι ξεφλουδίστε το μήλο και ρίξτε το κι αυτό στο κατσαρολάκι με το πατζάρι στα τελευταία 5 λεπτά βράσης.**
Κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και στραγγίξτε το πατζάρι και το μήλο.
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και ρίξτε τη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (παντζάρι, μήλο και σπόρους chia) στο blender και πολτοποιήστε τα.
Σερβίρουμε σε μπολάκι ή πιατάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά το φαγάκι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή του όρεξη!
* Εάν οι σπόροι chia δεν συμπεριληφθούν στη συνταγή, το γεύμα μπορεί να καταναλωθεί και από βρέφη 6+ μηνών, καθώς οι σπόροι προσφέρουν μια υφή ζελέ στο μίγμα που ίσως είναι δύσκολο να καταναλωθεί από τα βρέφη στα πρώτα βήματα της εισαγωγής στερεών τροφών.
**Εάν το βρέφος είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε να μην βράσετε το μήλο και να το προσθέσετε ως έχει στη διαδικασία της πολτοποίησης για μια πιο τραγανή υφή και διατήρηση περισσότερων θρεπτικών συστατικών!