Ingredients
Directions
Τοποθετείστε το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να ξεβγαλθεί καλά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το σε μια κούπα και προσθέστε 3 κ.σ. καυτό νερό (από βραστήρα) και αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το καρότο. Ξεβγάλτε καλά σε τρεχούμενο νερό τη φακή.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τη φακή και βράστε τον για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και συνεχίστε το βράσιμο για τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και κρατήστε το νερό τους σε ένα μπολ. Στη μαγειρεμένη φακή και το καρότο προσθέστε το πλιγούρι, τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και περίπου 2 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε στα υλικά που έχετε ήδη βράσει.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, χρησιμοποιώντας λίγο ακόμα νερό από το βράσιμο που έχετε φυλάξει, εάν χρειαστεί. (το στάδιο αυτό μπορεί να παραληφθεί εάν το βρέφος σας έχει μεταβεί από την πολτοποιημένη υφή στα κομματάκια.
Καλή όρεξη!