ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΑλεξάνδρα Γεωργίου
ΜΕΡΙΔΕΣ2 ServingsΗΛΙΚΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΧΡΟΝΟΣ20 λεπτά
Υλικά
 1 αυγό
 ½ ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
 20 g πλιγούρι
 1 ροδέλα κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 1 ροδέλα κρεμμύδι ξερό
 3 κ.σ. νερό
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1

Τοποθετείστε το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να ξεβγαλθεί καλά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το σε μια κούπα και προσθέστε 3 κ.σ. καυτό νερό (από βραστήρα) και αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.

2

Πολτοποιείστε την πιπεριά και το κρεμμύδι στο blender (ή ψιλοκόψτε τα σε πολύ μικρά κομματάκια για μεγαλύτερες ηλικίες).

3

Ρίξτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, την πιπεριά, την τριμμένη ντομάτα, το πλιγούρι και το αυγό και ανακατέψτε καλά.

4

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το μίγμα σχηματίζοντας 2 τηγανίτες.

5

Έτοιμες! Σεβίρονται χλυαρές, κατά προτίμηση κομμένες στη μέσα ή σε λωρίδες.

Θρεπτική Ανάλυση

2 Μερίδες:

Serving size


Amount per serving
Θερμίδες238
% Ημερήσια Αξία*
Ολικά Λιπαρά 13.9g18%
Μονοακόρεστα 6.2g31%
Trans Fat 0.9g
Υδατάνθρακες 18.6g7%
Φυτικές Ίνες 2.6g10%
Πρωτεΐνη 9.8g

Βιταμίνη C 100mg112%
Βιοτίνη 42mcg140%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.

ShareTweetSave

Δείτε τις νέες μας συνταγές...

Πουρές Κοτόπουλο με ΚάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς προσφέρει αρκετή ενέργεια και θερμίδες, λόγω του κάστανου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προέρχονται από το κάστανο και έχουν την ιδιότητα, όταν το κάστανο μαγειρεύεται, να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται!
Τηγανίτες με Πλιγούρι και ΠιπεριάBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, παραλλαγή του παραδοσιακού καγιανά, με την προσθήκη του πλιγουριού για επιπρόσθετη ενέργεια, σε σχήμα τηγανίτας για να τις πιάνουν τα μικρά χεράκια! Πλούσιο σε βιταμίνη C λόγω της ντομάτας και της πιπεριάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Το αυγό στη συνταγή προσφέρει βιοτίνη, μια βιταμίνη που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών και κυρίων των υδατανθράκων, άρα εξασφαλίζει την επαρκή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να τη χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των μικρών μας φίλων.
Μπισκότα ΛωτούBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο το οποίο δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, αν και θα έπρεπε, λόγω της εξαιρετικά γλυκιάς γεύσης του και της ιδιαίτερης θρεπτικής του αξίας. Θα κερδίσει άμεσα τους μικρούς μας φίλους από την πρώτη δοκιμή καθώς έχει ευχάριστη υφή και γλυκιά γεύση, συνεπώς μπορεί να ενσωματωθεί σε φρουτοσαλάτες για να τις κάνει πιο γευστικές και να καλύψει τη γεύση άλλων πιο πικρών ή ξινών φρούτων. Αναφορικά με τη θρεπτική του αξία, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως το καροτένιο και τα φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α.
ΡεβιθοκεφτέδεςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Οι ρεβιθοκεφτέδες, όπως και όλοι οι κεφτέδες που περιέχουν λαχανικά και όσπρια, αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών. Μέσα τους μπορούμε να κρύψουμε αλεσμένα όλα εκείνα τα πολύχρωμα λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση που συνήθως απορρίπτουν τα παιδιά, αποκτώντας μια παιχνιδιάρικη και πιο οικεία προς εκείνα όψη, η οποία βοηθά στο να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά. Για μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά στη συγκεκριμένη συνταγή, όπως πιπεριές και καρότο, αυξάνοντας την περιεκτικότητα των κεφτέδων σε βασικές βιταμίνες όπως η C και η Α.

Ingredients

Υλικά
 1 αυγό
 ½ ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
 20 g πλιγούρι
 1 ροδέλα κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 1 ροδέλα κρεμμύδι ξερό
 3 κ.σ. νερό
 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Directions

Εκτέλεση
1

Τοποθετείστε το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να ξεβγαλθεί καλά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το σε μια κούπα και προσθέστε 3 κ.σ. καυτό νερό (από βραστήρα) και αφήστε το στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.

2

Πολτοποιείστε την πιπεριά και το κρεμμύδι στο blender (ή ψιλοκόψτε τα σε πολύ μικρά κομματάκια για μεγαλύτερες ηλικίες).

3

Ρίξτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, την πιπεριά, την τριμμένη ντομάτα, το πλιγούρι και το αυγό και ανακατέψτε καλά.

4

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το μίγμα σχηματίζοντας 2 τηγανίτες.

5

Έτοιμες! Σεβίρονται χλυαρές, κατά προτίμηση κομμένες στη μέσα ή σε λωρίδες.

Notes

Τηγανίτες με Πλιγούρι και Πιπεριά