Βικτωρία Κούγια

Παιδίατρος & Σύμβουλος Γαλουχίας

Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, έως την ηλικία των 12 ετών. Στη συνέχεια φοίτησε με υποτροφία στο γυμνάσιο και λύκειο του Κολλεγίου «Ανατόλια».

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την εκπαίδευσή της συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών “Erasmus” και εκπαιδεύτηκε στη Ρώμη στο Παιδιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Univercita Cattolica del Sacro Cuore, που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων της Ιταλίας.


Η ειδίκευσή της παιδιάτρου άρχισε στο Νοσοκομείο «Ειδικών Παθήσεων» Θεσσαλονίκης (Ν.Ε.Π.Θ. ή Λοιμωδών), και ολοκληρώθηκε στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Για την πληρέστερη κατάρτισή της, μετά την ειδίκευσή της στο Ν.Ε.Π.Θ. η γιατρός μετέβη στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Τμήμα Φυσιολογικών Νεογνών του Chelsea and Westminster Hospital , ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου, που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και είναι αναγνωρισμένο ως “Baby Friendly ” από τη UNICEF. Εκεί μεταξύ άλλων εκπαιδεύτηκε σε θέματα θηλασμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Ακολούθως, στο ίδιο τριτοβάθμιο νοσοκομείο εργάστηκε στο τμήμα της Γενικής Παιδιατρικής, με ασθενείς από τη βρεφική ηλικία έως την εφηβεία και με νοσήματα από όλο το φάσμα της Παιδιατρικής.

Επόμενο βήμα στην εκπαίδευσή της αποτέλεσε το γνωστό νοσοκομείο του Λονδίνου Royal Brompton Hospital , που αποτελεί διεθνές κέντρο αναφοράς για αναπνευστικά και καρδιολογικά περιστατικά. Εκεί εργάστηκε στην Μονάδα Εντατικής Παίδων, καθώς και στο Παιδοαναπνευστικό και Παιδοκαρδιολογικό τμήμα με ασθενείς με δύσκολα και απαιτητικά νοσήματα.

Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά έλαβε την πιστοποίηση συμβούλου θηλασμού από το IBCLC.

Τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεργαστεί με την ιδιωτική κλινική «Άγιος Λουκάς» και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Γ Παιδιατρική Κλινική για περισσότερα από 5 χρόνια.
Η παιδίατρος Βικτωρία Κούγια συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε σύγχρονα θέματα παιδιατρικής με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Παιδιατρική Διατροφή της Ιατρικής σχολής της Βοστώνης και του μεταπτυχιακού προγράμματος διατροφής από τη σύλληψη μέχρι και τη βρεφική ηλικία από το Ludwig-Maximilians Πανεπιστήμιο του Μονάχου σε συνεργασία με την Ακαδημία Early Nutrition Academy.

Έχει εκπαιδευτεί στην εκτίμηση της νευροαναπτυξιακής εκτίμησης πρόωρων και τελειόμηνων νεογνών με τnν εφαρμογή της κλίμακας «Bayley Scales of Infant and Toddler Development». Εχει προσφέρει εθελοντικό έργο στους Γιατρούς του Κόσμου, στο Κοινωνικό Ιατρείο στο Λιμάνι και σε δράσεις της “Ανοιχτής Αγκαλιάς”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βικτωρία Κούγια

Παιδίατρος & Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου
Συνεργάτης της Κλινικής «’Αγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης
 

www.kougia.gr
facebook.com/paidiatros

Θέλω να το μοιραστώ :