Εκτός από το επιτραπέζιο αλάτι που προσθέτουμε στα φαγητά, πολλά τρόφιμα αποτελούν κρυφές πηγές αλατιού και θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη βρεφική ηλικία. Αυτά περιλαμβάνουν:
- Τυριά, όπως κασέρι, φέτα, γραβιέρα κ.α. (εναλλακτικές λύσεις είναι το ανθότυρο και η ανάλατη μυζήθρα όταν γίνει εισαγωγή)
- Αλατισμένοι ξηροί καρποί
- Αλατισμένο βούτυρο και μαργαρίνη
- Καπνιστά, παστά ή κονσερβοποιημένα κρέατα/ψάρια, όπως ο τόνος
- Αλλαντικά
- Τουρσί, κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα-συσκευασμένα λαχανικά
- Συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, τοματοπελτές
- Κύβοι λαχανικών και ζωμού κρέατος
- Έτοιμες σάλτσες‐dressings
- Τυποποιημένα σνακ όπως πατατάκια, γαριδάκια, ποπ‐κορν
- Φαγητά τύπου fast food, πίτσες, σουβλάκια, αρτοποιήματα φούρνου
- Ελιές, πάστα ελιάς