Στις περισσότερες περιπτώσεις ο επαναγαλακτισμός είναι εφικτός, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τον τελευταίο θηλασμό, αλλά απαιτεί υπομονή, αποφασιστικότητα και σίγουρα χρόνο. Ορισμένες φορές το γάλα που παράγεται μετά τον επαναγαλακτισμό μπορεί να είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού, άλλες φορές ίσως χρειαστεί  και συμπλήρωμα με φόρμουλα.

Για να αρχίσει η παραγωγή γάλακτος χρειάζεται καταρχάς να διεγερθεί το στήθος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνεται άντληση συχνά μέσα στην ημέρα, τουλάχιστον κάθε 2-3 ώρες, πράγμα που σημαίνει 8-12 φορές την ημέρα, με την κάθε άντληση να διαρκεί 20 με 30 λεπτά.

Εκτός από το μηχανικό ερέθισμα,  για να πετύχει η διέγερση του στήθους θα πρέπει να μπαίνει και το μωρό στο στήθος, ιδανικά τουλάχιστον πριν και μετά την άντληση αλλά και στα μεσοδιαστήματα, όσο περισσότερο μπορεί.

Γενικά, όσο καιρό προσπαθείτε τον επαναγαλακτισμό αυξήστε την επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό, ζητήστε βοήθεια για τις υπόλοιπες δουλειές, ξεκουραστείτε όσο μπορείτε και τέλος αποφύγετε τις πιπίλες και τα μπιμπερό.

Leave a Reply