ΜπανανοπαγωτόBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Η συνταγή αυτή, αν και πάρα πολύ απλή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολύ ενδιαφέροντα επιδόρπια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Χωρίς γλυκαντικά και λίπος, μόνο με τη γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας, δημιουργούμε μια βάση παγωτού και στη συνέχεια αφήνουμε τη φαντασία και τις γευστικές μας προτιμήσεις να μας καθοδηγήσουν ώστε να ετοιμάσουμε νόστιμα και ενδιαφέροντα «παγωτά». Για παιδιά άνω του έτους, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι στη συνταγή για ένα ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα!
Γρανίτα καρπούζι-φράουλαBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή μελιού και μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, οι υγιεινές αυτές γρανίτες αποτελούν μια ιδανική πηγή δροσιάς και γλυκιάς γεύσης για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να αποτελέσουν μια θρεπτική εναλλακτική της κλασικής φρουτόκρεμας. Παράλληλα, είναι ιδανικές για τα βρέφη εκείνα που βγάζουν δοντάκια, καθώς προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση και κατευνασμό του πόνου.
Porridge βρώμης με κάστανοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Δυναμωτικός χυλός βρώμης, ιδανικός ιδιαίτερα σε βρέφη χαμηλού βάρους, καθώς το κάστανο αποτελεί συγκεντρωμένη πηγή υδατανθράκων, άρα και ενέργειας. Μια εύκολη συνταγή για να εισάγετε το κάστανο στη διατροφή των βρεφών, ως σνακ αλλά και για βραδινό τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Smoothie με ακτινίδιο και μπανάναBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Το γνωρίζατε ότι το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C; Ένα μόνο ακτινίδιο υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των βρεφών σε αυτή την τόσο σημαντική βιταμίνη για το ανοσοποιητικό τους! Στο συγκεκριμένο smoothie, συνδυάζεται με το γάλα καρύδας, μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, για μια εξαιρετική ενίσχυση της ανάπτυξης των μικρών μας φίλων!
Γιαουρτοκρέμα πεπόνι & βερίκοκοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Μια δροσερή και γλυκιά επιλογή για να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι το πεπόνι. Πλούσιο σε βιταμίνη C,τo πεπόνι προσφέρει δροσιά και ενυδάτωση καθώς αποτελείται περίπου κατά 90% από νερό! Με φυσική γλυκιά γεύση, κερδίζει εύκολα την προτίμηση των μικρών μας φίλων, ενώ σε συνδυασμό και με το γιαούρτι αναβαθμίζεται σε θρεπτική αξία, παρέχοντας πρωτεΐνη αλλά και ασβέστιο.
Κρέμα αβοκάντο & μπανάναBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Το αβοκάντο αποτελεί μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές για τα βρέφη. Είναι εύκολο στην προετοιμασία του, πλούσιο σε ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την πέψη και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Παράλληλα, το αβοκάντο βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των βρεφών, που πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται κατά τα πρώτα δύο χρόνια ζωής., καθώς είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά. Αποτελεί, επίσης, εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β που υποστηρίζουν την ανάπτυξη.
ΓκασπάτσοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Μια πολτοποιημένη εκδοχή της δικής μας χωριάτικης σαλάτας, δίνει την ευκαιρία στα βρέφη να απολαύσουν τη δροσιά, την πλούσια γεύση, τα αρώματα και τα έντονα χρώματα των καλοκαιρινών λαχανικών. Απλή και χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτική αξία, η συγκεκριμένη συνταγή καλύπτει το 100% των αναγκών των βρεφών σε βιταμίνη C και Κ. Οι βιταμίνες αυτές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του αιμοποιητικού συστήματος. Για την διαμόρφωση ενός πλήρους γεύματος, ιδανικά συνδυάζεται με κάποια πηγή πρωτεΐνης όπως π.χ. κοτόπουλο ή ψάρι ή αυγό.
Μαρμελάδα Μήλου με ΒερύκοκοBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Μπορείτε να προσθέσετε τη μαρμελάδα στην κρέμα βρώμης ή ρυζάλευρου του βρέφους για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση ή σε 1 φέτα ψωμί για βρέφη μεγαλύτερης ηλικίας. Ο συνδυασμός της μαρμελάδας με γιαούρτι είναι εξαιρετικός, καθώς τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων λειτουργούν ως εξαιρετική τροφή για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο γιαούρτι, βοηθώντας στον πολλαπλασιασμό τους. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, ενώ καλύπτει και το 1/5 των αναγκών του βρέφους σε βιταμίνη C, τη σημαντικότερη βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κολοκυθόσουπα με γλυκοπατάτα και γάλα καρύδαςBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Το γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη) είναι μια έξυπνη εναλλακτική του ζωικού γάλακτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές για βρέφη ακόμα και 6 μηνών. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, το δεύτερο πιο συχνό είδος λιπαρών οξέων στο μητρικό γάλα. Γενικότερα, η επαρκής πρόσληψη λίπους μέχρι την ηλικία των 2 ετών παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, καθώς το λίπος είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού τους συστήματος που πραγματοποιείται κατά τα 2 πρώτα έτη ζωής.
Κρέμα βρώμης με αβοκάντο και αχλάδιBy Αλεξάνδρα Γεωργίου

Nutri-tip

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος είναι το μόνο όργανο που δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένο κατά τη γέννηση; Το 75% της ανάπτυξης του εγκεφάλου πραγματοποιείται κατά τα 2 πρώτα χρόνια ζωής. Ο εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από λίπος! Γι’αυτό και η διατροφή κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία πρέπει να είναι πλούσια σε λίπος, και συγκεκριμένα στα ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που παρέχει και το αβοκάντο που περιλαμβάνεται σε αυτή τη νόστιμη κρέμα!